فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 29، پاییز 1387)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 29، پاییز 1387)

  • 110 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیر نوربخش حبیب آبادی*، کاظم دوست حسینی، ابوالفضل کارگرفرد، فرداد گلبابایی، رضا حاجی حسنی صفحه 91
    این بررسی با هدف مطالعه تاثیر شرایط ساخت بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت های الیاف چوب/ پلیمر در حالت ساخت ریزش کیک مورد توجه قرار گرفته است. در این بررسی 12 ترکیب شرایط مختلف از نوع پلاستیک، مقدار الیاف سلولزی کارتن کهنه و مقدار عامل جفت کننده مورد توجه قرار گرفته است. پس از ساخت تخته ها ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت ها اندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در حالت استفاده از70 درصد الیاف سلولزی، مقاومت و مدول خمشی و درمقدار 55 درصد الیاف سلولزی، چسبندگی داخلی، مقاومت و مدول کششی، واکشیدگی ضخامت 2 ساعت غوطه وری در آب کامپوزیت برتر بوده است. تاثیر عوامل جفت کننده در تولید کامپوزیت های لیگنوسلولزی به روش ریزش کیک در مقادیر 2و4 درصد نسبت به کامپوزیت های ساخته شده بدون عامل جفت کننده زیاد تر بوده است. ویژگی های مکانیکی در مقدار 4 درصد عامل جفت کننده حداکثربوده و میزان واکشیدگی ضخامت درمقدار 2 و 4 درصد عامل جفت کننده حداقل بوده است.
    کلیدواژگان: کامپوزیت های لیگنوسلولزی، پلیمر گرمانرم، عوامل جفت کننده، الیاف کارتن کهنه، ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی
  • سیداحمد میرشکرایی، علی عبدالخانی*، علینقی کریمی صفحه 102
    در این مطالعه از یک روش جدید برای جداسازی و تخلیص لیگنین چوب صنوبر بوسیله آنزیم استفاده شد. لیگنین آنزیمی بدست آمده با روش متداول جداسازی لیگنین یعنی روش یورکمن(MWL) از لحاظ ساختار شیمیایی مورد مقایسه قرار گرفت. مطالعه شیمیایی لیگنین ها با استفاده از فنون طیف سنجی FT-IR و NMR کمی به همراه آنالیز اولیه مولکولی و توزیع وزن مولکولی انجام گرفت. بررسی ها نشان داد که لیگنین آنزیمی بدست آمده ساختار بسیار سالم تری نسبت به لیگنین MWL دارد. در مقایسه با روش های متداول آنزیمی استخراج لیگنین استفاده از توالی آنزیمی به همراه کاهش زمان آسیاب کردن سبب جداسازی لیگنین بطور ملایم با تغییرات ساختاری اندک می شود.
    کلیدواژگان: لیگنین، لیگنین چوب آسیاب شده، لیگنین آنزیمی، استخراج، توالی آنزیمی
  • آژنگ تاجدینی*، مهران روح نیا صفحه 123
    در این مقاله سعی گردیده با استفاده از اطلاعات و داده های مربوط به تولید، صادرات و واردات در طی دهه گذشته در ابتدا میزان مصرف کل و سرانه کاغذ فلوتینگ محاسبه و سهم تولیدات داخلی و واردات در تراز مصرف تعیین گردد. پس از آن با توجه به اینکه این اعتقاد وجود دارد که میزان مصرف انواع فراورده های کاغذی مورد مطالعه تابعی از مصرف سرانه محصولات مورد نظر و میزان جمعیت در سالهای مختلف می باشد، از روش تحلیل رگرسیون خطی به منظور بررسی روند جمعیت و مصرف سرانه در گذشته (فاصله سال های 4138- 1373) و تخمین مصرف کل در طی سالهای 1390-1385 و افق 1400 هجری شمسی استفاده شود. و در نهایت، براساس محاسبه میزان مصرف (تقاضا) هر یک از کاغذهای مورد مطالعه در دوره های زمانی مورد پیش بینی و بر اساس مشاهده مهمترین طرحهای در دست اجرای تولید کاغذ و مقوا که در طی چند سال آینده به بهره برداری می رسند، میزان کمبود جهت ارضای کامل تقاضا که بایستی از طریق واردات نسبت به رفع آن اقدام شود مشخص می گردد. نتایج نشان می دهد که در افق 1400 مقدار مصرف کاغذ فلوتینگ به 290 هزارتن در سال خواهد رسید، این مسئله سبب می گردد، میزان کمبود کاغذ یاد شده به بیش از 200هزارتن در سال برسد و سهم واردات در تراز مصرف به بیش از 70% در سال افزایش یابد.
    کلیدواژگان: کاغذ فلوتینگ، تولید، مصرف کل، مصرف سرانه، واردات، صادرات، ترازمصرف، رگرسیون خطی
  • حمیدرضا عدالت*، تقی طبرسا، مرضیه رئیسی صفحه 136
    به منظور انجام این پروژه تعداد 10 اصله گرده بینه پالونیا از جنگل شصت کلاته گرگان انتخاب گردید. پس از تهیه 45 عدد نمونه مماسی از قسمت های سالم چوب، رطوبت نمونه ها به 5% رسانده و دانسیته ظاهری و ضخامت نمونه ها اندازه گیری شد. عوامل متغیر آزمایش درصد فشردگی و درجه حرارت بودند که هر کدام در سه سطح مورد بررسی قرار گرفت. سطوح حرارت پرس130، 145 و 160 درجه سانتیگراد و سطوح فشردگی 16، 33 و 50 درصد بود. خواص فیزیکی برگشت ضخامت، درصد فشردگی باقیمانده و واکشیدگی ضخامت هر یک از نمونه ها تعیین گردید. پس از این مراحل، آزمونهای مکانیکی خمش و ضربه نیز بر روی آنها انجام و جهت بررسی دقیق تر، تصاویر میکروسکوپی از نمونه های فشرده شده تهیه گردید. بررسی نتایج نشان داد که با بالا رفتن درصد فشردگی میزان برگشت ضخامت و واکشیدگی ضخامت افزایش می یابد. همچنین، فشردگی 16 درصد تغییر شکلی در ناحیه حد تناسب چوب ایجاد می کند و فشردگی33 و50 درصد موجب فشردگی باقیمانده بیشتری می شوند. همگام با افزایش درصد فشردگی، مقاومتهای مکانیکی افزایش یافتند و بیشترین آنها در 50% فشردگی بدست آمد. تاثیر دما در اغلب موارد معنی دار نگردید و بهترین تیمار برای فشرده سازی پالونیا، دمای 130 درجه و فشردگی50% شناخته شد. مشاهده تصاویر میکروسکوپی، نتایج یادشده را تایید نمود و نشان داد که امکان بالا بردن درصد فشردگی به میزان بیش از50 درصد، وجود دارد.
    کلیدواژگان: فشرده سازی، پالونیا، تیمار حرارتی، مقاومتهای مکانیکی، برگشت ضخامت، فشردگی باقیمانده
  • حسین یوسفی*، علی اکبر عنایتی، مهدی فائزی پور، سیدحمزه سادات نژاد صفحه 149
    از الیاف ساقه کلزا تخته فیبر با دانسیته متوسط (MDF)، با در نظر گرفتن سه سطح زمانی بخارزنی 2، 5 و 8 دقیقه و دو سطح مقدار چسب 9 و 11 درصد تهیه شدند. نتایج حاصل از اندازه گیری ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته ها نشان می دهد که شرایط بهینه برای ساخت MDF از ساقه کلزا مربوط به تیمار با زمان بخارزنی 8 دقیقه و مقدار چسب 11 درصد می باشد. با افزایش زمان بخارزنی، خصوصیات مکانیکی و واکشیدگی ضخامت بهبود یافتند. افزایش چسب باعث بهبود پایداری ابعادی تخته ها شد. جذب آب و واکشیدگی ضخامت تخته ها نسبتا بالا بود که دلیل آن را می توان به عدم استفاده از پارافین و عدم مغززدایی ساقه ها در این مطالعه نسبت داد. همچنین طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف ساقه کلزا به ترتیب 1215، 28 و 43/7 میکروتر اندازه گیری شد.
    کلیدواژگان: تخته فیبر با دانسیته متوسط، ساقه کلزا، زمان بخارزنی، مقدار چسب، ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی
  • محمدرضا دهقانی فیروزآبادی*، افشین توسلی، سعید مهدوی فیض آبادی صفحه 157
    مطالعه حاضر با هدف امکان استفاده از خمیر سودای پوست کنف به جای خمیر الیاف بلند وارداتی در بهبود کیفیت کاغذ حاصل از خمیر سودای باگاس انجام پذیرفت. بدین منظور خمیر سودای باگاس با عدد کاپای 5/13 (مشابه با عدد کاپای خمیر سودای باگاس کارخانه کاغذ پارس) و خمیر سودای پوست کنف با عدد کاپای 6/21 (مشابه با عدد کاپای خمیر کرافت الیاف بلند وارداتی رنگبری نشده) تهیه گردید. درصد بازده برای خمیرهای سودای باگاس و پوست کنف با اعداد کاپای ذکر شده به ترتیب 9/48 و 6/55 بدست آمد. در این بررسی دمای بیشینه پخت 165 درجه سانتیگراد، قلیائیت 20 درصد بر مبنای هیدروکسید سدیم و نسبت مایع پخت به چوب 8 به 1 در نظرگرفته شد. هر سه خمیر تا درجه روانی ml، CSF400 پالایش گردیدند. با مقادیر اختلاط 0، 10، 20 و30 درصد از خمیر الیاف بلند وارداتی و خمیر سودای پوست کنف با 100، 90، 80 و 70 درصد خمیر سودای باگاس کاغذهای دست ساز تهیه گردید. در درصدهای اختلاط یکسان، کاغذهای حاصل از اختلاط خمیر پوست کنف با خمیر باگاس ضخامت بیشتری از کاغذهای حاصل از اختلاط خمیر الیاف بلند وارداتی با خمیر باگاس داشتند. تفاوت در مقادیر شاخص مقاومت به ترکیدگی و طول پاره شدن کاغذهای حاصل از اختلاط 30% خمیر سودای پوست کنف و خمیر سودای باگاس با کاغذهای حاصل از اختلاط 30% خمیر کرافت الیاف بلند وارداتی و خمیر سودای باگاس معنی دار نبود. مقاومت به پارگی و ماتی کاغذهای حاصل از اختلاط 30% خمیر سودای پوست کنف با 70% خمیر سودای باگاس به مراتب از خمیرهای حاصل از خمیر الیاف بلند وارداتی و سودای باگاس با همان درصد اختلاط بیشتر بود. بنابراین، خمیر سودای پوست کنف می تواند جایگزین مناسبی برای خمیر الیاف بلند وارداتی جهت بهبود ویژگی های فیزیکی و مقاومتی کاغذهای حاصل از خمیر سودای باگاس باشد.
    کلیدواژگان: کنف، عدد کاپا، درجه روانی، طول پاره شدن، ماتی
  • رضا جزایری*، حبیب الله خادمی اسلام، رضا حاجی حسنی، امیر نوربخش حبیب آبادی، ابوالفضل کارگرفرد صفحه 169
    هدف از انجام این تحقیق بررسی امکان تولید تخته خرده چوب از گونه آکاسیا سالیسینا و تعیین بهترین شرایط ساخت برای این گونه بوده است. بدین منظور سه عامل متغیر تولید شامل درصد مصرف جسب ‍، درجه حرارت پرس و زمان پرس مد نظر قرار گرفت. مصرف چسب در دو سطح 9 و11 درصد، درجه حرارت در دو سطح 165 و175 درجه سانتیگراد وزمان پرس در سه سطح5، 6، 7 دقیقه تعیین شد.روش آماری مورد استفاده، آزمون فاکتوریل سه عامله بلوکهای کاملا تصادفی انتخاب گردید. بنابراین 12 شرایط ساخت در نظر گرفته شد که با احتساب 3 تکرار برای هر تیمار جمعا 36 تخته ساخته شد نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر مستقل مصرف چسب اثر معنی دار روی مقاومت خمشی» چسبندگی داخلی و واکشیدگی ضخامت دارد (افزایش مصرف از 9 به 11 درصد مقاومت خمشی را از 4/16به 7/18مگاپاسکال، چسبندگی داخلی را از 24/1 به 46/1 مگاپاسکال افزایش می دهد ضمن انکه واکشیدگی ضخامت را در 2 و 24 ساعت پس از غوطه وری در آب بترتیب از 8/13 به 7 درصد و 22 به 4/15 درصد کاهش میدهد. همچنین حرارت پرس اثر مستقل معنی دار روی مدول الاستیسیته تخته دارد بطوریکه با افزایش حرارت از 165 به 175 درجه این ویژگی را از 1951 به1731 مگاپاسکال کاهش میدهد. زمان پرس نیز روی مقاومت خمشی تخته اثر مستقل معنی دار دارد بطوریکه با افزایش زمان از 5 به 6 دقیقه این ویژگی از 17 به 19مگاپاسکال افزایش سپس با افزایش زمان به 7 دقیقه به 7/16 مگاپاسکال کاهش می یابد. اثر متقابل مصرف چسب و زمان پرس را میتوان روی مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته تخته مشاهده نمود ضمن آنکه حرارت وزمان پرس نیز اثر متقابل معنی دار روی مدول الاستیسیته تخته دارد. سه عامل مصرف چسب، درجه حرارت و زمان پرس دارای اثر متقابل معنی دار روی واکشیدگی ضخامت دارد.برآیند نتایج حاصل بیانگرآن است که امکان تولید تخته خرده چوب از این گونه با خواص لازم وجود دارد که در این میان 11 درصد مصرف، 165 درجه حرارت و 6 دقیقه زمان پرس بهترین شرایط ساخت را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: تخته خرده چوب، آکاسیا سالیسینا، مصرف چسب، حرارت پرس - زمان پرس ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی
  • بهناز دادخواه تهرانی*، اصغر امیدوار، علی اکبر رامتین صفحه 178
    در این تحقیق، به منظور بررسی امکان استفاده از الیاف لیگنوسلولزی در ساخت چندسازه های الیاف طبیعی – پلاستیک، الیاف باگاس با نسبتهای متفاوت 40، 55 و 70 درصد با پلی پروپیلن مخلوط شد. همچنین برای سازگاری PP با باگاس، از سازگارکننده MAPP به مقدار 4 و 6 درصد وزنی پلی پروپیلن استفاده شد. سپس خواص مکانیکی خمشی توسط دستگاه اینسترون مدل 6025 اندازه گیری شد. همچنین به منظور بررسی کیفیت اتصال بین فاز زمینه و باگاس، سطح شکست نمونه ها به وسیله میکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش الیاف سبب کاهش تنش و کارحدتناسب خمشی و بهبود مدول خمشی شده است. همچنین افزایش سازگارکننده، باعث افزایش مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و کارحدتناسب خمشی شد. همچنین، نتایج میکروسکوپی نشان داد که افزایش سازگارکننده، سبب بهبود اتصال باگاس و PP شده است.
    کلیدواژگان: باگاس، پلی پروپیلن، چندسازه، سازگارکننده، خواص مکانیکی
  • سیدحمزه سادات نژاد*، مهدی تجویدی، حسین یوسفی صفحه 191
    در این مطالعه، تیمار مکانیکی فشرده سازی در جهت موازی الیاف چوب راش (Fagus orientalise) جهت ارزیابی تاثیر آن بر خواص مکانیکی چوب، در سه سطح صفر، 10و 15 درصد طول اولیه نمونه پس از تیمار حرارتی رطوبتی انجام گرفته و مقاومت های مکانیکی نمونه ها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته ظاهری، مدول الاستیسیته کششی، مقاومت کششی و کرنش کششی اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که در اثر تیمار و با افزایش میزان فشردگی، مقدار مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته ظاهری، مدول الاستیسیته کششی و مقاومت کششی کاهش و کرنش کششی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: فشار موازی الیاف، تیمار حرارتی رطوبتی، خصوصیات مکانیکی
|
  • Nourbakhsha.*, Doosthossieni, .K., Kargarfarda., Golbabaeif., Haji Hassani, R Page 91
    This study investigated the effects of production variables on physical and strength properties of air-formed OCC fibers / polymer composites. A combination of 12 treatments of OCC fibers and coupling agents for air-forming were investigated. Physical and mechanical properties of the sample were analyzed using factorial experimental design with completely randomized and DMRT test is used to classified the averages. The results of this study showed that addition of 70% OCC fibers to the polymers in air forming resulted in composites with higher strengths and modulus of rupture and 55% OCC fibers increased internal bonding, tensile strength and modulus, and lowered thickness swelling. Thickness swelling after 2 h water-soak and mechanical properties were improved by addition 2 and 4 % coupling agent.
    Keywords: Composites, Plastics, Coupling agents, OCC Fibers, Physical Mechanical Properties
  • Mirshokraie, S.A., Abdulkhania.*, Karimi, A Page 102
    In this paper, a novel enzymatic method was evaluated for isolation and purification of wood lignin. The chemical structure of enzymatic lignin (Cellulytic lignin) was compared with conventional Bjorkman method (Milled wood lignin). The chemical structure elucidation was performed with FTIR, quantative 13CNMR, basic elemental analysis and Gel Permeation Chromatography (GPC). The results showed that enzymatic lignin preparation has a better chemical structure than MWL. Comparing to conventional isolation methods, application of an enzyme sequence with reduced milling time could lead to a mild extraction with less structural degradation of lignin. Resulting lignin could be more representative for wood lignin than milled wood lignin.
    Keywords: Lignin, milld wood lignin, enzymatic lignin, extraction, enzymatic sequence
  • Tajdinia.*, Roohnia, M. Page 123
    Total and per capita consumption of fluting paper was calculated using data and information from production, import and export for last decades. Then based on the fact that consumption of paper and paper products is a function of both per capita consumption and population of any country, regression analysis was used to predict per capita consumption for the period of 1994-2003, total consumption for the period of 2006-2011 as well as the year 2021. Finally based on the calculated consumption of different papers and considering the present and future capacities for paper production, the shortage of paper was derived. Results showed that the fluting paper consumption for the year 2021, will reach 290000 tons which causes 200,000 tons of shortage per year. This shortage will require that almost 70% consumption need to be fulfilled by import.
    Keywords: fluting paper, consumption, import, export, consumption balance
  • Edalat, H.R.*, Tabarsat., Reisi, M Page 136
    For this study 10 logs of Paullowina.furtunie from Shastkalateh forest of Gorgan in Iran were selected randomly. After that, 45 clear flat swan specimens prepared and dried to 5% moisture. Density of each log and thickness of specimens were measured. Three levels of compression percent (16%, 33% and 50%) and temperature (130°C, 145°C and 160°C) were the variables. The physical properties of specimens such as spring back, compression set and thickness swelling were calculated. Also, MOE, MOR and impact resistance of specimens were evaluated. In order to have accurate examination, microscopic images were taken. Results show that, with increasing in compression percent, the amounts of spring back and thickness swelling enhance. Densification with 16% compression, yields deformation in elastic region while 33% and 50% compression, causes more compression set. The more compression percent, the more mechanical strengths and the highest strength attained in 50% compression. The effect of temperature was insignificant mostly. Finally, the proper treatment for Paullownia densification, was 130°C and 50% compression. Microscopic images asserted the above results and illustrated that, the enhancing of densification above 50% compression is possible.
    Keywords: Densification, Paullownia, Thermal treatment, Mechanical strength, Spring back, Compression set
  • Yousefi*H., Enayati, A.A., Faezipourm., Sadatnejad, H Page 149
    Canola straw as a agricultural residues has been investigated for MDF production. The variables were the steaming time of 2, 5 & 8 minutes and the resin content of 9 and 11 present. Other factors being kept constant. Some of the physical and mechanical properties such as thickness swelling (TS), water absorption (WA) modulus of rupture (MOR), modulus of elasticity (MOE), internal bond (IB), were measured. In addition, canola straw fiber properties such as fiber length, diameter and cell wall thickness were determined. The results showed that the optimum condition for MDF production from canola straw is the treatment of 5 minutes steaming time and 11% resin content. All the tested mechanical and thickness swelling properties improved with the increase of steaming time level. Dimensional stability of the MDFs improved as resin content increased. WA and TS values of the produced boards were relatively high because no wax and no depithing were used during the board production. More over, the values of canola straw fiber length, diameter and cell wall thickness are 1215, 28, 7.43 micrometer respectively.
    Keywords: Medium Density Fiberboard, canola straw, steaming time, resin content, physical, mechanical properties
  • Dehghani Firouzabadim.*, Tavassolia., Mahdavi S Page 157
    We studied the possibility of replacing imported long fiber pulp (ILFP) with kenaf bast fiber soda pulp (KBFSP) to improve the quality of paper made with bagasse soda pulp (BSP). To do so, we produced BSP with kappa number 13.5 similar to that prepared by Pars Paper Mill. We also produced KBFSP with kappa number 21.6 similar to the unbleached imported ILFP. The yield percent for BSP and KBFSP were respectively 48.9 and 55.6 %. The maximum pulping temperature was 165 °C; alkaline was 20% based on sodium hydroxide and ratio of liquor to dry weight of the raw material was 8:1. All the three pulps were beaten up to a freeness degree of 400 ml, CSF. Amounts of 0, 10, 20 and 30 percent ILFP and KBFSP were mixed with 100, 90, 80 and 70 percent BSP to produce hand sheets. In all cases of KBFSP mixing with BSP, the thickness of the generated hand sheets were higher than those produced through mixing ILFP with BSP while the density was lower. The difference in burst strength and breaking length of a mixture of 30% KBFSP with 70% BSP in the hand sheets were non-significant as compared with those of ILFP and BSP. Tear strength and opacity of mixing 30% KBFSP with 70% BSP were significantly higher than those of the ILFP and BSP with the same mixing ratio. We suggest that KBFSP provides a suitable replacement for ILFP to improve physical and strength properties of paper made with BSP.
    Keywords: kenaf, kappa number, freeness, breaking length, opacity
  • Jazayerir.*, Khademi Islamh., Hajihasanir., Nourbakhsha., Karegarfard, A Page 169
    In order to survey of possibility of particle board production with «Acacia salicina» the effectiveness of three factor (treatment) included adhesive percentage (in two surface: %9 and %11) temperature degree (in two surface 1650c and 1750c) pressing time (in three surface: 5/6 and 7 minutes) on mechanical (MOR, MOE, IB) and physical (TS2, TS24) properties were experimented with E. N standard. Therefore 36 boards were prepared for mechanical and physical tests. Data were analyzed with appropriated statistical method. Results indicate %11 adhesive, 1650c temperature degrees and 6 minutes press time is best condition for production. However the results showed more than standard IB (1/24 Mpa) probably due to its wood chemistry. Therefore this species could be a suitable source to produce particle board
    Keywords: particle board, Mechanical, physical properties, Acacia salicina, Possibility, Statistical method
  • Dadkhah Tehranib.*, Omidvara., Ramtin, A Page 178
    In this research, the possibility of using lignocellulosic fibers with polypropylene was studied. Three weight percentages of bagasse flour namely 40, 55 and 70 percent were chosen. MAPP was used as coupling agent at two weight percentages namely 4 and 6 percent. Bending strength was measured applying Instron 6025. Fracture surface was stadied using SEM to evaluate the interface between plastic and fiber. The results showed that with increasing bagasse, stress and work at yield point of bending was decreased and modulus of bending was increased. Also, increasing coupling agent resulted in improving stress, modulus and work at yield point of bending. SEM results showed that with increasing coupling agent, interface between plastic and bagasse fibers was improved.
    Keywords: Bagasse, Polypropylene, Composite, Coupling agent, Mechanical properties
  • Sadatnejadh.*, Tajvidim., Yosefi, H Page 191
    In this study beech wood steamed specimens were compressed longitudinally to bulk cell wall at three levels of 0, 10 and 15 percent relative to their original length, and some mechanical properties including MOE, MOR, E-value, tensile strength, and tensile strain were measured. The results have shown that MOE, MOR and E-value as well as strength of specimens decrease with increasing compression but their tensile strain and work at maximum load increase.
    Keywords: longitudinal compression to bulk cell wall, steaming treatment, mechanical properties